Вести | Цивилно-војна сарадња
15.09.2012

„Отворени дан“ у Првој бригади


„Отворени дан“ у Првој бригадиОвогодишњу акцију „Отворени дан“ Прва бригада Копнене војске организовала је у сремскомитровачкој касарни „Бошко Палковљевић-Пинки“.
 
Већ од самог јутра најзнатижељнији посетиоци, ученици основних и средњих школа из Сремске Митровице, срдачно дочекани од стране домаћина, ушли су кроз широм отворену касарнску капију. На самом почетку акције чланови фолклорне групе „Сирмијум арт“ извели су за домаћине и госте занимљив уметнички програм.

За своје госте припадници тенковског и механизованог батаљона, ракетног дивизиона, извиђачи, везисти и сви остали припремили су богат и атрактиван програм, од представљања тактичких и техничких карактеристика тенка М84, борбеног возила пешадије М80, лансера ракета 128 милиметара, наоружања и опремме специјалних јединица и пешадије, ватрогасних и средстава и опреме везе, до приказа елемената борилачких вештина и тактичких радњи.

„Отворени дан“ у Првој бригадиПосетиоцима је најатрактивнија била кратка вожња у борбеном возилу пешадије, па иако је око овог средства била понајвећа гужва уредно се чекало на „следећу смену“.

Дружење најмлађих и војника трајало је до раних поподневних сати, а током акције сремскомитровачку касарну, изложена средства и опрему, обишло је око 2.000 посетилаца међу којима и заменик градоначелника Томислав Јанковић.

За мештане Кузмина, Босута, Мартинаца, Лаћарка, Великих Радинаца, Манђелоса и Лежимира оштина Сремска Митровица организовала је бесплатан аутобуски превоз.

На крају дружења, на спортском полигону касарне одиграна је и пријатељска утакмица између припадника гарнизона и екипе локалне управе.

Email