Вести | Спорт у Војсци
27.05.2011

Затворено спортско првенство Копнене војске


Јуче је у бази „Југ“ затворено Четврто спортско првенство Копнене војске, које је одржано од 23. до 26. маја у спортским објектима и стрелиштима Војске, градова Врања и Лесковца и на стазама за оријентиринг у Нишу и Параћину.

Свечаном затварању присуствовали су командант Копнене војске, генерал-потпуковник Љубиша Диковић, команданти бригада и самосталних батаљона Копнене војске, представници МУП-а, борачких удружења, спортских савеза и клубова и други гости.

Затварајући спортско првенство, генерал Диковић подвукао је да су спортска манифестација и војнички задатак успешно реализовани и да је ово до сада најбоље организовано спортско првенство Копнене војске.

„Четири дана сте се доказивали у војничким и спортским дисциплинама - рекао је генерал Диковић - витешки, с пуно духа, без иједне повреде, и то је нешто што се очекује од професионалаца Копнене војске“.

Генерал Диковић посебно је одао признање победницима, организационом одбору, припадницима Четврте бригаде на доброј организацији и пријатељима Копнене војске из Врања и других градова на несебичној помоћи у организацији такмичења.

Командант Четврте бригаде, бригадни генерал Милосав Симовић, изјавио је да су се спортисти Копнене војске на теренима у Врању, Бујановцу и Лесковцу такмичили, дружили и били у прилици да осете традиционално гостопримство људи из Пчињског и Јабланичког округа.

Свеукупни победник Четвртог спортског првенства Копнене војске је екипа Панчева, док су друго и треће место освојили професионалци из екипа Нови Сад и Врање.

У војном вишебоју најуспешнији такмичари су старији водник Мирослав Лацковић (Панчево), старији водник Далибор Анђелковић (Нови Сад) и разводник Милан Марковић (Врање).

Следеће године првенство Копнене војске одржаће се у Рашкој и Новом Пазару, у организацији Друге бригаде.


 

 

Email