Вести
04.06.2011

Припадници Војске Србије у акцији „Велико спремање Србије“


Припадници Војске Србије учествовали су данас у „Великом спремању Србије“ које се спроводи на више од  3.000 локација у земљи. У акцији коју је организовало Министарство животне средине, рударства и просторног планирања, поводом 5. јуна -  Светског дана животне средине, војници и старешине Војске Србије чистили су и уређивали аеродроме, полигоне и касарне у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, Сомбору, Бачкој Тополи, Сремској Митровици, Шапцу, Панчеву, Јакову, Зајечару, Пожаревцу, Ваљеву, Краљеву, Крушевцу, Рашкој, Новом Пазару, Лесковцу, Прокупљу, Врању и другим местима у Србији.

У касарни у Топчидеру, припадници Команде за обуку радили су на прикупљању и сепарацији отпада, као на  његовом измештању из круга касарне.

„Задовољство ми је што је Команда за обуку успела да у оквиру акције „Велико спремање Србије“ ангажује и припаднике гарнизона у Сомбору, Јакову, Панчеву, Ваљеву, Зајечару, Крушевцу, Пожаревцу, Лесковцу и Горњем Милановцу“, рекао је официр за односе са јавношћу Команде за обуку мајор Бојан Миливојевић.

Као припрему за данашњу акцију, Команда за обуку недавно је спровела и санитарну сечу шума у кругу топчидерске касарне, што је умногоме олакшало данашње активности.

Копнена војска дала је пун допринос успеху акције. Командант Прве бригаде Копнене војске, бригадни генерал Ђокица Петровић, обишао је данас око 500 војника и старешина ове јединице, који су уређивали касарне у Новом Саду, Бачкој Тополи, Сремској Митровици и Панчеву.

Припадници Друге бригаде Копнене војске допринели су лепшем изгледу Краљева, Новог Пазара и Рашке.

У Нишу, у акцији су учествовали припадници Треће бригаде Копнене војске, Мешовите артиљеријске бригаде, Специјалне бригаде, 98. ваздухопловне бригаде, Центра за обуку логистике, 21. батаљона везе и 3. батаљона војне полиције. Официр за односе са јавношћу Треће бригаде, капетан Југослав Првуловић приметио је да припадници његове јединице увек раде заједно, као један тим и без изостанака, баш као што је поручио наш тенисер Новак Ђоковић промовишући акцију „Велико спремање Србије“.

Припадници Речне флотиле, у новосадској касарни „Александар Берић” и шабачким касарнама „Церски јунаци” и „Мачвански партизански одред” такође су узели учешће у   „Великом спремању Србије“ . Поред уређења касарнског круга  они су, у Новом Саду, заједно са својим суграђанима и члановима Еколошког друштва „Акација”, чистили и обални део дунавца, као и простор ококасарне.

У акцији су учествовали и припадници Ваздухопловства и ПВО, који су уредили аеродроме у Батајници, Лађевцима и Нишу и своје касарне у Београду, Новом Саду и Крагујевцу, као и припадници јединица непосредно потчињених Генералштабу.

Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милоје Милетић, похвалио је све припаднике Војске Србије који су данас учествовали у акцији „Велико спремање Србије“. „Изузетно сам задовољан што је Војска Србије и овај пут допринела да Србија буде чистија, уреднија, здравија и лепша, што свакако користи свим њеним грађанима“, истакао је генерал Милетић.


 

Email