Вести
23.10.2012

Санитетски тим Војске Србије путује у ДР Конго


Санитетски тим за ваздушну и медицинску евакуацију, који у свом саставу има два лекара и четири медицинска техничара, путује сутра у Демократску Републику Конго где ће заменити наш тим који у мисији Уједињених нација MONUSCO борави од априла ове године.

Наше мировњаке примио је данас у Генералштабу заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица. Пријему је присуствовао и начелник Центра за мировне операције пуковник Јелесије Радивојевић.

Mајори Василије Бошњак и Душан Шофранац, старији водници Иван Живковић и Иван Јовановић и војни службеници Хана Романов и Јелена Рускаји, који сутра путују у ДР Конго, чине српски санитетски тим са примарним задатком санитетске евакуације повређених и оболелих ваздушним путем у околне земље према одлуци УН.

Мировна мисија Уједињених Нација у ДР Конго - MONUSCO успостављена је новембра 1999. године Резолуцијом Савета безбедности. Ово је деветнаеста ротација санитетског тима за евакуацију ваздушним путем (АМЕТ) Министарства одбране и Војске Србије који је у овој мировној мисији ангажован од 7. марта 2003. године.
Email