Вести | Цивилно-војна сарадња
11.06.2015

Акција „Oтворени дан“ у Пожеги


Припадници 22. пешадијског батаљона Друге бригаде Копнене војске, данас су у оквиру акције „Отворени дан“ по први пут, од повратка војске у Пожегу, отворили капије касарне „Петар Лековић“ за све грађане.Више од 1700 посетилаца из Пожеге и околних места Златиборског округа имало је прилику да види неке од свакодневних активности из живота и рада војске, да присуствује приказу атрактивних садржаја обуке и приказу наоружања, војне опреме и средстава ратне технике јединица Друге бригаде. Поред изложених средстава посетиоци су обишли и недавно отворени богослужбени простор у касарни.

Међу грађанима који су данас посетили касарну „Петар Лековић“ и дружили се са војницима, најбројнија су била деца из предшколских установа и ученици основних и средњих школа.Командант 22. пешадијског батаљона мајор Небојша Вујанац истакао је, да су припадници батаљона и Друге бригаде Копнене војске, кроз оно што су данас приказали остварили и циљ акције ''Отворени дан'', а то је пре свега промовисање обучености,  јачање поверења грађана у Војску Србије и промовисање војног позива.

Акцију је са командантом Друге бригаде бригадним генералом Драгославом Сладаковићем обишао и Милован Мићовић, председник општине Пожега.

Email