Вести
24.02.2012

Награђени српски мировњаци на Кипру


ФОТОГАЛЕРИЈА

Награђени српски мировњаци на КипруУ команди мисије Уједињених нација на Кипру јуче је 45 припадника Војске Србије, који су тренутно ангажовани у овој мисији, добило медаље Уједињених нација за време проведено у мисији.

Додели медаља припадницима мисије УН на Кипру присуствовали су амбасадор Србије у Републици Кипар Саво Ђурица, заступник заменика команданта Здружене оперативне команде Генералштаба пуковник Жељко Петровић и начелник Центра за мировне операције пуковник Јелесије Радивојевић.

Пуковници Петровић и Радивојевић, који од јуче бораве на Кипру, имаће данас одвојене сусрете са командантом мисије кинеским генералом Чау Лијем и командантом Сектора 4 словачким потпуковником Јозефом Пањком, а посетиће и локације на којима су тренутно ангажовани припадници Војске Србије – камп „Генерал Штепанек“ у Фамагусти, патролну базу 126 „Стефан Немања“, осматрачницу 129 у селу Пила и камп „Свети Награђени српски мировњаци на КипруИштван“ у Атијену.

Истовремено, ради непосредних припрема и упознавања са зоном одговорности, дужностима и условима ангажовања, на Кипру бораве командир и заменик командира пешадијског вода и командири одељења наредне – мартовске ротације. Циљ посете је и операционализација техничких питања у вези са системом ротација српског контигента. 

Посета радне групе Здружене оперативне команде Кипру - ФОТОГАЛЕРИЈА

Email