Вести
28.04.2012

Отворени дан у Пожаревцу


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Око три хиљаде грађана Пожаревца и околине, углавном деце и омладине, посетило је данас касарну „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу у оквиру традиционалне акције „Отворени дан“. Био је то, увек изнова занимљив сусрет грађана и професионалних припадника Центра за обуку Копнене војске који су за ту прилику припремили тактичко технички збор са приказом наоружања, борбених возила и осталих средстава јединице.

Они најмлађи, и овог пута били су најдражи и најзахтевнији гости који су од припадника Центра, искусних инструктора за обуку, захтевали објашњења до најситнијих детаља о техничким карактеристикама и начину употребе појединих борбених Отворени дан у Пожаревцусредстава. Они мало старији имали су прилику и да се упознају са могућностима ступања у професионалну службу у Војсци Србије на, за то посебно уређеном штанду „Буди професионалац“.

Колегама из Центра за обуку Копнене војске, овај пут,  подршку су пружили и припадници Чете за обуку водича паса, узгој и дресуру паса Центра за обуку Логистике. Они су представили веома атрактиван део поступка дресуре службених паса различитих раса који се користе у јединицама Војске Србије. Културно уметничко друштво „Костолац“ које годинама сарађује са Центром за обуку  приредило је пригодан програм народних игара. Чланице удружења „Коло српских сестара“ за посетиоце „Отвореног дана“ припремиле су послужење.

Отворени дан у ПожаревцуПуковник Душко Шљиванчанин, заступник команданта Центра за обуку КоВ изразио је задовољство интересовањем грађана за живот и рад припадника Војске у Пожаревцу и бројном посетом акцији „Отворени дан“.

- Овај град је наш заједнички животни простор. Војска Србије је део народа и овакве акције само оснажују већ чврсте и историјски изграђене везе житеља Браничева и наше јединице. Наши суграђани препознају нас, припаднике Војске, као људе са којима деле и добро и зло. Заједно смо, протекле зиме делили недаће и борили се против снежних непогода, а данас се дружимо у амбијенту лепог априлског дана – каже пуковник Шљиванчанин.

Email