Вести
10.11.2011

Евалуација учешћа у мисији УН у ДР Конго


Евалуација рада и задатака припадника Војске Србије, који су у протеклих шест месеци узели учешће у мултинационалној операцији УН у ДР Конго (MONUSCO) реализована је данас у Центру за мировне операције.

Анализи су присуствовали помоћник за операције Здружене оперативне команде пуковник Жељко Петровић, заменик начелника Центра за мировне операције пуковник Никола Дејановић, као и представници организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије.

Шесточлани медицински тим за евакуацију ваздушним путем (АМЕТ - 16), састава: пуковник Бранко Цимбаљевић, потпуковник Предраг Кастратовић, старији водник Јован Мрдаљ и војни службеници Чедомир Мицић, Марија Милић и Сања Станковић, вратио се у Србију 4. новембра.

Током ангажовања у зони мултинационалне операције УН у ДР Конго (MONUSCO), наши мировњаци успешно су реализовали све постављене задатке, од којих је најважнији био медицинска евакуација ваздушним и копненим путем.

Својим квалитетним радом припадници Министарства одбране и Војске Србије стекли су значајна искуства у мултинационалном окружењу остваривши добру сарадњу са припадницима других контигената и локалним становништвом.

Email