Вести | Државно партнерство са Охајом
02.09.2009

Завршен пројекат “Хуманитарна асистенција”


Деца у школама и обдаништима у Лапову, Прокупљу и сокобањском селу Трубаревац била су изненађена када су зазвонила звона за почетак нове школске године. Објекти у којима бораве добили су сасвим нови изглед, после обављања разних инфраструктурних радова, замене кровова, прозора и врата, обнове фасада и инсталација. Све то је резултат пројекта “Хуманитарна асистенција”, који су од 6. августа до 2. септембра, извели припадници Војске Србије и Националне гарде Охајa.

На свечаностима у Лапову, Прокупљу и Трубаревцу обављена примопредаје реновираних и реконструисаних објеката. Председници општина Лапово и Сокобања Драган Златковић и Димитрије Лукић, потпредседник скупштине општине Прокупље Томица Милутиновић, директори школа и обданишта изразили су захвалност Генералштабу Војске Србије, Команди Копнене војске, Другој и Трећој бригади КоВ и Мешовитој артиљеријској бригади и шефу канцеларије за билатералне односе Европске Команде Оружаних снага САД мајору Девину Брауну.

У двориштима школа и обдаништима изведени су пригодни културно-уметнички програми, док су малишани уручили поклоне новостеченим пријатељима из САД. Мајор Браун се захвалио свим учесницима пројекта и нагласио да ће амерички војници лепе успомене и сећања из Србије поделити са својим породицама и пријатељима у САД и изразио уверење да ће сличних пројеката бити и у будућности.    

 
Email