Вести
10.08.2017

Припадници Копнене војске на вежби у Русији


Припадници 37. механизованог батаљона Треће бригаде Копнене војске учествују на тактичкој вежби са бојним гађањем Западног војног округа у Руској Федерацији.

 

У току вежбе, која је почела 6. августа на полигону „Кириловски“ у Виборском рејону Лењинградске војне области, српски војници су са својим руским колегама извршили марш и поседање додељеног рејона у условима дејствовања диверзанстских група и незаконитих оружаних формација непријатеља, извели извиђачко-истраживачка дејства у додељеној зони одговорности, затим еластичну одбрану и уништавање ваздушно-десантних група и обухватних одреда непријатеља.

Осим унапређења нивоа обучености за извршавање наменских задатака, циљ вежбе је јачање интероперабилности двеју војски, а вежба представља својеврсну прилику за усаглашавање стандарда за извођење заједничких тактичких вежби у будућности.

 

Припадници Копнене војске Војске Србије су једини припадници страних оружаних снага на овој вежби. На вежби се користе опрема, наоружање и возила којима су опремљени припадници оружаних снага Руске Федерације.

Српски војници данас ће одиграти и фудбалску утакмицу са руским колегама.

Погледајте фото-галерију

Email