Вести
20.09.2012

Примопредаја дужности начелника Управе за телекомуникације и информатику


У касарни „Бањица“ у Београду данас је обављена примопредаја дужности између досадашњег начелника Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба генерал-мајора Радивоја Вукобрадовића, који одлази у пензију, и пуковника Предрага Симовића који ће обављати дужност заступника начелника.

Данашњој примопредаји присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Љубиша Диковић који је рекао да до овог, у војсци уобичајеног али и свечаног чина, долази по – сили закона, јер генерал Вукобрадовић, после 40 година веома успешног стажа одлази у пензију.

Примопредаја дужности начелника Управе за телекомуникације и информатику– О њему најбоље говоре његове оцене. Јер, почев од Војне гимназије па надаље, било је јасно да ће бити у најужем кругу официра спремних за најодговорније функције, истакао је начелник Генералштаба и подсетио да је генерал Вукобрадовић водио Управу претходних шест година, које је оценио успешним, јер је, како је истакао -  то било време значајних промена у телекомуникационо-информатичкој области  с којима смо ми ишли укорак и, на крају крају крајева, дошли до визије куда и како даље.

Говорећи о личности дасадашњег начелника, генерал Диковић је рекао да је – добро разумео војску и природу посла, те да је и у добру и у злу поступао као сталожен официр, а да је био одличан сарадник с којим се разумео у свему.

Представљајући новопостављеног заступника начелника Управе за телекомуникације и информатику пуковника Предрага Симовића, први човек Војске Србије рекао је да ће, уколико буде добро радио свој посао, бити предложен и за начелника, кад се за то стекну услови.

– Пуковник је до сада обављао дужност начелника Центра за примењену математику и електронику, посвећен је војсци и очекујем да ће одлично радити свој посао, а у томе ће увек имати велику подршку с моје стране.

Захваљујући на лепим речима начелнику Генералштаба и поздрављајући колеге с којма је радио у претходном периоду, одлазећи начелник Управе генерал Вукобрадовић истакао је да одлази у пензију „лично задовољан, а да је период иза нас обележио процес успостављања новог телекомуникационо-информационог система, а све то у условима реформе кроз које је пролазила Војска Србије“.

– Направљени су значајни помаци у свим областима, али, због свих околности,  није било прилике да се у потпуности оствари планирана динамика развоја, истакао је генерал Вукобрадовић и новом заступнику, као и свим колегама у Управи, пожелео пуно успеха у даљем раду, у који верује, јер се ’свих ових година уверио да је реч о официрима који су дубоко посвећени свом послу‛.

Email