Вести
15.04.2009

Амбасадор Украјине одржао предавање у Центру за мировне операције


Aмбасадор Украјине у Републици Србији Анатолиј Олиник одржао је данас у Центру за мировне операције ГШ ВС предавање под називом „Однос Украјине према Натоу и енергетској безбедности“.

Предавање, које је организовао Институт за стратегијска истраживања Сектора за политику одбране Министарства одбране, отворио је директор Института генерал-потпуковник мр Милан Зарић.

Украјински амбасадор говорио је о досадашњој сарадњи Украјине и Натоа, фазама кроз које је та сарадња пролазила, као и нивоу који је достигла. Он је истакао да Украјина види Нато као темељ будућег пуноправног система безбедности и подржава његово проширење. При томе, та земља настоји да одржи добру сарадњу са земљама у суседству, и другим државама. Амбасадор Олиник је представио и овогодишњи План циљева Украјина-Нато, који представља темељ украјинске сарадње са Алијансом.

Амбасадор Олиник је изложио и енергетски план Украјине – планиране циљеве и начин на који се они остварују. Он је говорио и о гасном сектору Украјине, у коме постоји велика зависност од увоза.

 

Email