Вести
14.12.2011

Примопредаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде


Генерал-мајор Милан Мојсиловић предао је данас у Генералштабу Војске Србије дужност заменика команданта Здружене оперативне команде пуковнику Жељку Петровићу.

Указом председника Републике, генерал Мојсиловић постављен је за команданта Копнене војске. У својој војничкој каријери обављао је командне дужности од командира вода до команданта оклопне бригаде, а заменик команданта Здружене оперативне команде Генералштаба био је 4 године.

Примопредаји дужности присуствовао је заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица, који је и командант Здружене оперативне команде.

Генерал Бјелица изразио је задовољство досадашњим радом генерала Мојсиловића и очекивање да ће он на дужности команданта Копнене војске наставити процес реформи и изградње оперативних способности.

Захваљујући сарадницима на несебичној подршци, генерал Мојсиловић је истакао да на нову дужност одлази задовољан и испуњен јер иза себе оставља Здружену оперативну команду са изграђеним капацитетима и позицијом у Генералштабу Војске Србије. Он је пуковнику Петровићу пожелео успех и срећу у раду, уз захтев да настави зацртаним путем изградње капацитета и оперативних способности Здружене оперативне команде.

Пуковник Петровић, који обавља дужност помоћника за операције Здружене оперативне команде, захвалио jе на указаном поверењу и изразио уверење да ће и у наредном периоду Здружена оперативна команда остваривати резултате који се од ње очекују.

Email