Вести | Спорт у Војсци
11.07.2011

Припреме за учешће на 5. светским војним играма у Бразилу


Припадници Министарства одбране и Војске Србије припремају се на теренима 51. скијашког полигона Копаоник, Војне академије и полигона за обуку 63. падобранског батаљона за наступ на 5. светским играма које ће се, од 16-24. јула, одржати у Бразилу.

У раду кампова на Копаонику и Војној академији учествују и припадници оружаних снага Словеније и Црне Горе.

За такмичења у оријентирингу и маратону, на простору 51. скијашког полигона Копаоник, припремају се припадници оружаних снага Словеније и Србије. Руководици кампа су пуковник Драган Ђини, начелник Одсека за војни спорт и потпуковник Драган Тодоров, референт за војни спорт, док су по дисциплинама задужени војни службеник Младен Ћорић, оријентиринг и старији водник Горан Чегар, маратон.

У Војној академији у току су припреме за такмичења у атлетици, стрељаштву и џудоу. Поред припадника Војске Србије, у раду са нашим џудистима учествују и џудисти, припадници оружаних снага Црне Горе. Руководиоци кампа на Војној академији су пуковник Митја Гргић, војни службеник Бранко Рашовић и професор физичке културе Стеван Грујић, сви из Катедре за физичку културу Војне академије. Екипа МО и ВС у падобранству припрема се у Нишу.

„Заједнички тренинг камп припадника оружаних снага Србије и Словеније, такмичара у оријентирингу и маратону, од изузетног је значаја за подизање боље форме такмичара. Услови на Копаонику на 51. скиjашком полигону су изузетни. Комплетан састав наше екипе је презадовољан гостопримством и заједничким радом са спортистима из Војске Србије“, рекао је шеф екипе оружаних снага Словеније Матјаж Врхунц.

Шеф делегације Србије на 5. светским војним играма биће државни секретар др Зоран Јефтић. Српски војни спортисти такмичиће се у атлетици, падобранству, стрељаштву, оријентирингуи и џудоу. Очекује се учешће око 5000 спортиста из више од 100 земаља. Свечана церемонија отварања је у суботу 16.јула, а затварања у недељу 24. јула.

 

Email