Вести
07.06.2011

Отворен Центар за самостално учење енглеског језика у Панчеву


Центар за самостално учење енглеског језика отворен је данас у касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ у Панчеву. Војска Србије сада има тринаест оваквих центара.

Центар је свечано пустио у рад потпуковник Бен Стајнбек, војни изасланик Краљевине Холандије у Србији. Отварању је присуствовао и бригадни генерал Слађан Ђорђевић, помоћник министра за људске ресурсе, као и војни изасланици земаља које су укључене у ПЕЛТ програм – Норвешке, Велике Британије, Шведске и Данске.

- Вештина комуникације на енглеском језику у професионалном саставу Војске Србије представља један од приоритета Министарства одбране и веома је важан циљ наших оружаних снага – рекао је бригадни генерал Ђорђевић, и додао да су центри до сада отворени у Нишу, Врању, Краљеву, Зајечару, Пожаревцу, Новом Саду, Београду, Крушевцу, Батајници и Бујановцу.

Присутнима се обратио и потпуковник Бен Стајнбек који је истакао да му је велика част да присуствује отварању Центра за самостално учење енглеског језика.

- Кључна реч у мултинационалним операцијама је интероперабилност, а енглески језик је важан захтев да би се она постигла. У Центру за обуку подофицира у Панчеву војници се обучавају да постану будући учесници мултинационалних операција и од велике важности је да учење енглеског језика буде један део те обуке - додао је потпуковник Стајнбек.


 

Email