Вести
29.09.2009

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ПРИСУСТВОВАО ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА СПЕЦИЈАЛНЕ БРИГАДЕ


У Панчеву је данас обележена трећа годишњица Специјалне Бригаде. Свечаности у касарни „Растко Немањић“, између осталих, присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић и командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић.

Генерал Милетић је припадницима Специјалне бригаде честитао годишњицу и одао признање за резултате остварене у претходној години.

- Постигли сте пуно на усавршавању оперативних способности. Бригада је на највишем нивоу представила себе, Војску Србије и нашу земљу многим страним делегацијама, и кроз заједничке обуке са специјалним јединицама тих земаља показала да може равноправно извршавати све задатке - рекао је Милетић.

Командант јединице, бригадни генерал Илија Тодоров, изразио је велико задовољство јер су за три године остварени високи стандарди, иза којих стоји јединство квалитета, традиције, поноса и духа легендарних јединица - 63. падобранске бригаде, 72. специјалне бригаде и делова 82. поморског центра из Кумбора.

Обележавању Дана бригаде присуствовали су и представници Српске православне Цркве, Министарства унутрашњих послова, као и бројни пријатељи и поштоваоци бригаде и родбина погинулих и умрлих сабораца, којима је минутом ћутања одата почаст.

 
Email