Вести
09.02.2009

Отворена изложба најуспешнијих цртежа из акције «Нацртај цртеж – заплови војним бродом»


Поводом обележавања 15. фебруара, Дана Војске Србије, у новосадском Дому Војске отворена је изложба најуспешнијих дечјих цртежа награђених у акцији Министарства одбране и Војске Србије “Нацртај цртеж - заплови војним бродом”, са темом „Војник будућности“.

 Поред 13 првонаграђених, новосадској публици је на изложби представљено још 50 најкреативнијих и најмаштовитијих радова деце узраста од шест до 12 година из целе Србије.

Изложбу је отворио командант Речне флотиле капетан бојног брода Небојша Јоксимовић који је изразио задовољство што ће припадници његове јединице имати прилику да се још једном друже са ауторима награђених радова. Њима је као награда додељена пловидба “Козаром”, бродом посебне намене, уз целодневно дружење са “панонским морнама”.

Акција «Нацртај цртеж – заплови војним бродом» превазишла је успех прве акције Министарства одбране и Војске Србије намењене деци узраста од 6 до 12 година («Нацртај цртеж – лети хеликоптером»), тако да је ове године на конкурс пристигло готово двоструко више цртежа - скоро 6.000.

Email