Вести
03.09.2012

Почео курс помоћи и заштите од хемијског оружја


У Центру за усавршавање кадрова атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО) у Крушевцу данас је почео петодневни Основни курс помоћи и заштите од хемијског оружја.

Почео курс помоћи и заштите од хемијског оружјаКурс похађа 10 учесника из 3 земље. Организује се у оквиру програма подршке земљама афричког континента и представља континуитет успешне сарадње Организације за забрану хемијског оружја и Министарства одбране на имплементацији Конвенције о забрани хемијског оружја.

Носилац извођења обуке је Центар за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу. Обука се у целини изводи на енглеском језику, а предавачи и асистенти су представници Центра за усавршавање кадрова АБХО, Техничког опитног центра и Војномедицинске академије.

Програм курса поред наставних садржаја из разноврсних тематских целина (детекција и идентификација токсичних хемикалија, деконтаминација, заштита, имплементација Конвенције, обука у теренским условима на опреми и средствима АБХО) обухвата и обилазак и упознавање културно-историјских и других знаменитости града Крушевца.

На свечаном отварању курса полазницима курса, представницима Организације за забрану хемијског оружја и предавачима обратили су се командант Центра за усавршавање кадрова АБХО пуковник мр Слободан Савић и представник Техничког секретaријата OPCW.

Email