Вести | Цивилно-војна сарадња
09.09.2014

Меморандум о сарадњи Министарства одбране и НИС-a


Министар одбране Братислав Гашић и генерални директор НИС-a Кирил Кравченко потисали су на аеродрому Батајница Меморандум о сарадњи којим се обезбеђује повећавање безбедности у саобраћају и унапређује складиштење опасних материја. Потписивању Меморандума о сарадњи присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић  и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са сарадницима.

– Меморандум који смо потписали потврђује наше напоре у развоју сарадње са највећом компанијом у Србији, с компанијом која традиционално показује висок степен друштвене одговорности у побољшању безбедности у саобраћају и заштите животне средине. Меморандум потписујемо само дан после удеса цистерне с горивом и еколошке незгоде с пресипањем горива, што показује да напори на побољшању еколошке свести непрекидно трају. И Војска Србије и НИС стално истичу да способни кадрови и школовани људи могу да дају значајан допрнос у остваривању тог циља у корист и Војске и НИС, рекао је, између осталог, министар одбране Братислав Гашић.

Захваљујући на доприносу Војске у заједничком школовању кадрова НИС-a, генерални директор Кирл Кравченко је истакао да НИС непрекидно унапређује безбедност у саобраћају, поклањајући пажњу заштити еколошке средне и бескомпромисном поштовању саобраћајних прописа, чиме је број саобраћајних незгода у тој компанији смањен за 60 одсто.

– Више од 400 наших возача проћи ће обуку у Војсци Србије, обуку високог нивоа и квалитета. То је почетак наше сарадње у заједничком оспособљавању људи који на својим редовним задацима дају велики допринос очувању еколошке средине и безбедности у саобраћају, рекао је Кравченко. На крају је приказан део средстава и елемената заједнчке обуке возача НИС-a која ће бити реализована у Војсци Србије.
Email