Вести
22.09.2009

Министар Шутановац: Аеромитинг "Батајница 2009" је велика промоција система одбране у земљи и иностранству


У Дому ваздухопловства у Земуну одржана је свечаност поводом успешног реализовања међународног аеромитинга "Батајница 2009". Министар одбране Драган Шутановац захвалио је том приликом свима на доприносу који су дали да аеромитинг буде једна велика промоција Србије у свету и још једна успешна промоција система одбране и Војске Србије у домаћој јавности.

Шутановац је захвалио припадницима Министарства одбране, Војске Србије и посебно Ваздухопловтсва и ПВО на пожртвованом вишемесечном раду на припреми аеромитинга, бројним донаторима који су помогли реализацију овако велике манифестације и представницима медија на континуираном праћењу припрема и самог аеромитинга.

"Направили смо догађај који је био најпосећенији у овој години у Србији, са око сто педесет хиљада посетилаца, што је превазишло и наша очекивања и то нам заиста служи на част јер то одавно ниједном министарству није пошло за руком", рекао је министар одбране.

"Нарочито сам изненађен одзивом из иностранства, а учешће 14 земаља у програму и делегација које су дошле да присуствују аеромитингу најбоља су потврда нашег угледа изван граница Србије, потврда да водимо активну политику одбране и да имамо све више пријатеља у иностранству", истакао је Шутановац, нагласивши да је то уједно наш велики допринос регионалној и широј стабилности.

Министар Шутановац је рекао да је велики успех аеромитинга што је протекао у најбољем реду и да није добио ниједну примедбу од страних учесника. То охрабрује да се већ размишља о новом аеромитингу, али сигурно не следеће године, рекао је Шутановац, најављујући следећу значајну проверу система одбране на великој вежби на Пештеру почетком октобра.

"Биће то приказ и провера наше оперативне способности на терену, а тиме завршавамо један веома динамичан период у нашем раду, обележен високим посетама из иностранства, вежбом MEDCEUR, међународним аеромитингом, величанственом промоцијом нових официра испред Дома Народне скупштине и овом вежбом којом дајемо печат свему што је систем радио у овој години", закључио је министар Шутановац.

Поздрављајући присутне командант Ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Ранко Живак изразио је велико задовољство због успеха аеромитинга и одао признање свима који су допринели његовом успешном организовању. Посебно је истакао заслуге државног секртетара Зорана Јефтића и генерала Драгана Катанића, претходног команданта ВиПВО.

Заслужнима за успех међународног аеромитинга "Батајница 2009" додељена су признања и захвалнице.  

Email