Вести
02.06.2011

Почеле припреме за вежбу „Виртуелни искорак 2011“


У Центру за обуку путем симулација Управе за обуку и доктрину Генералштаба данас су почеле припреме за прву вежбу подржану рачунарским симулацијама - „Виртуелни искорак 2011“. Почетку припрема присуствовао је пуковник Зоран Лучић, начелник Центра за обуку путем симулација.

Припреме за вежбу, којом ће руководити заменик команданта 1. бригаде Копнене војске, пуковник Жељко Трамошљика, одвијаће се наредних шест дана у адаптираном простору некадашњег вежбовног командног места Генералштаба.

Током вежбе, Команда 17. механизованог батаљона 1. бригаде решаваће задатке у нападној операцији из прве мисије Војске Србије.

Циљ ове вежбе, која почиње 6. јуна, је приказ успостављеног процеса планирања, припрема и извођења вежби подржаних рачунарским симулацијама као посебне врсте вежби у Војсци Србије.

Центар за обуку путем симулација обезбедиће динамички приказ симулираног оперативног окружења, контролу рада вежбајућих елемената, рад црвене стране и играјуће претпостављене команде, док ће тим за анализу пратити рад, припремати и реализовати анализе које су кључне за унапређење обучености вежбајуће команде.

 

 

Email