Вести
29.01.2009

ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА САМОСТАЛНО УЧЕЊЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА У ГЕНЕРАЛШТАБУ


Седми по реду Центар за самостално учење енглеског језика, свечано је отворен данас, у Генералштабу Војске Србије. Пројекат се спроводи у складу са Одлуком министра одбране Републике Србије о реализовању Програма оспособљавања у области енглеског језика и Стратегије учења енглеског језика у Војсци Србије. Отварању су присуствовали, поред представника Министарства одбране и Војске Србије, представници земаља донатора пројекта ПЕЛТ: изасланици одбрана Данске, Холандије, Шведске, Уједињеног Краљевства, те директор Британског Савета у Србији.

Домаћин свечаности, генерал-мајор Петар Ћорнаков, начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије, и пуковник Најџел Фен, изасланик Велике Британије, симболично су пресекли врпцу и пустили у рад Центар. Том приликом, генерал Ћорнаков је истакао да ће центар, који поседује 20 радних места, омогућити индивидуални рад и учење енглеског језика уз коришћење врхунског софтвера и аудио-визуелних средстава, са библиотеком која има изабрану литературу.

У име донатора, пуковник Фен je изразио велико задовољство што је Војска Србије препознала предности учења енглеског језика, за који је све више припадника система одбране заинтересовано. Он је истакао да две земље треба да развијају сарадњу, а Центар представља једну од активности на том путу.

Отварање Центра је наставак активности на изградњи мреже центара, чиме припадници Војске Србије добијају простор за успешно учење и усавршавање енглеског језика, са мултимедијалним кабинетом, интернет конекцијом и бибилиотеком. До сада је, кроз донације Дирекције програма Пелт, успешно реализовано отварање центара у гарнизонима Ниш, Врање, Краљево, Пожаревац, Панчево и Нови Сад.

Email