Вести
30.03.2012

Војна полицијa Гарде на „Пасуљанским ливадама“


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Војна полицијa Гарде на „Пасуљанским ливадама“Припадници чете војне полиције за обезбеђење објеката 25. батаљона војне полиције Гарде, којом командује мајор Милоња Бубања, извели су на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ вежбу на терену „Вод војне полиције у обезбеђењу командног места“.

Циљ вежбе био је да се сагледа обученост вода као целине, командира вода и одељења у самосталном извршењу војнополицијских задатака и процесу планирања, припреме и извршења задатака обезбеђења командног места, команди и установа.

Вежба је изведена у више фаза, током којих су прорађени поступци и рад вода почев од узбуњивања јединице и пријема задатака, до организације рада, маршевања, поседања линија блокаде, претреса земљишта и објеката. Тако је на прави начин проверена обученост вода у различитим ситуацијама, а једна од њих је била и напад терористичке групе на командно место.

Војна полицијa Гарде на „Пасуљанским ливадама“Помоћник команданта Гарде за подршку потпуковник Чедо Рајковић и начелник Одсека за оперативне послове и обуку мајор Ненад Мрдак обишли су припаднике чете војне полиције на терену и закључили да је вежба добро припремљена и организована.

- Изузетно сам задовољан приказаним поступцима и радњама у току вежбе - рекао је потпуковник Рајковић - поготово применом свих мера безбедности. Ово је незамењив вид обуке где гардијски војни полицајци могу да  провере све што је досад урађено на плану обуке и да практично утврде оспособљеност људства чете.

Чета војне полиције за обезбеђење објеката боравила је на полигону од 26. марта до данас. У том периоду изведена су јединачна бојна гађања из аутоматске пушке 7,62 mm М-70 и тактичка увежбавања по темама „Одељење војне полиције у претресу земљишта и објеката“ и „Вод војне полиције у обезбеђењу команди и установа“.

Email