Вести
10.02.2009

Додељене награде за најбоље научне радове


Државни секретар у Министарству одбране др Зоран Јефтић доделио је данас, у Дому Гарде на Топчидеру, Годишње награде за најбољи научноистраживачки пројекат, докторску дисертацију и магистарски рад у Министарству одбране и Војсци Србије.

Награду за најбољи научноистраживачки пројекат добио је пуковник проф. др Радун Јеремић за пројекат „Решавање проблема пиротехничке безбедности у складиштима убојних средстава“. Награда за најбољу докторску дисертацију додељена је пуковнику доц. др Миодрагу Гордићу за рад „Модални експеримент у истраживању потенцијалног система безбедности државе“, а за магистарски рад мајору мр Радомиру Продановићу за магистарску тезу „Заштита електронских докумената у електронском пословању“.

- Одбрана земље мора да се заснива на одговарајућим научним достигнућима. Научни радови из области одбране представљају један од крупних задатака не само Министарства одбране већ и других сегмената друштва. Министарство је одвојило значајна средства за истраживачке пројекте које смо профилисали као наше приоритете у будућем раду - рекао је државни секретар др Јефтић, потсетивши да су научноистраживачке установе Министарства одбране оствариле сарадњу са готово свим факултетима и институтима у земљи, те да ће се та сарадња продубљивати. Честитајући награђенима, он је рекао да одбрана Републике Србије треба да се заснива на научноистраживачком раду, стручном научном кадру и квалитативној материјалној бази.

Председник Комисије за доделу награде начелник Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране МО бригадни генерал проф. др Митар Ковач, образложио је разлоге којима се Комисија руководила приликом доделе тих вредних признања.

Свечаности доделе награда, поред представника Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, присуствовали су представници Београдског универзитета, Министарства за науку и технолошки развој и други гости.

Email