Вести
25.10.2010

Начелник Генералштаба Војске Србије обишао јединице у гарнизону Крушевац


Данас је начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић обишао јединице у гарнизону Крушевац. Генерала Милетића и његове најближе сараднике у крушевачкој касарни „Цар Лазар“ дочекали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић и командант Команде за обуку генерал-мајор Александар Живковић.

На почетку посете команданти Команде за развој Расинске бригаде, Центра за обуку логистике, Центра за усавршавање кадрова АБХО и 246. батаљона АБХО пуковници Зоран Јовановић, Милорад Димитријевић, мр Слободан Савић и Зоран Стојановић реферисали су генералу Милетићу и одговорним старешинама Генералштаба Војске Србије о намени, задацима, организацијско-формацијској  структури, обуци, размештају и степену професионализације јединица којима командују. 

Потом је генерал Милетић обишао објекте, кабинете, лабораторије и приказе садржаја обучавања војника техничке и интендантске службе у крушевачкој касарни „Цар Лазар“, док је на полигону „Равњак“ присуствовао демонстрацији оспособљавања војника и старешина 246. батаљона АБХО.

Обраћајући се најодговорнијим старешинама јединица у крушевачком гарнизону, генерал Милетић је посебно нагласио да је веома важно реализовати промене у центрима за обуку по мери професионализације Војске и да ће им у том процесу Генералштаб Војске Србије пружити потребну помоћ. 

Начелник Генералштаба је истакао да се у Крушевцу налазе значајни војни састави који реализују важне задатке. Генерал Милетић је прецизирао да је 246. батаљон АБХО једина јединица те врсте у Војсци Србије, а у току је формирање Команде за развој Расинске бригаде од ранијег 6. центра за обуку, док Центар за усавршавање кадрова АБХО развија капацитете у складу са кандидатуром наше земље да тај центар прерасте у Регионални центар АБХО. Истовремено, у Центру за обуку логистике изводи се стручно-специјалистичка обука кадра логистичких служби, а постоји намера да обука у чети за обуку санитетске службе добије међународни карактер.

 

Email