Вести | Државно партнерство са Охајом
08.09.2012

Генерал Бјелица разговарао са командантом Копнене војске Охаја


Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица разговарао је данас са командантом Копнене војске Националне гарде Охаја бригадним генералом Џоном Харисом, о сарадњи Војске Србије и Националне гарде Охаја.

Оцењено је да се ова сарадња, развијена у оквиру Програма државног партнерства, одвија у добром правцу и да тако треба наставити. Области у којима је заједничка сарадња најинтензивнија су развој пројекта база „Југ“, развој подофицирског кора и верске службе, као и заједничка обука и војне вежбе.

Генерал Харис је претходних дана, у току посете Србији, разговарао са замеником команданта Здружене оперативне команде Генералштаба, генерал-мајором Гораном Радовановићем и командантом 4. бригаде Копнене војске бригадним генералом
Милосавом Симовићем.

Програм државног партнерства са Србијом, који се примењује од 2006. године, у Сједињеним Америчким Државама оцењен је као најуспешнији од 62 оваква програма које Сједињене Државе имају са земљама широм света.

Национална гарда Охаја учествовала је на недавно одржаном међународном аеромитингу „Батајница 2012“ посвећеном стогодишњици постојања српског војног ваздухопловства иостварила пројекат „Хуманитарне асистенције“ пруживши помоћ у реновирању фискултурне сале Основне школе „Светозар Марковић“ у Краљеву.

У наставку посете, генерал Харис присуствоваће промоцији најмлађих потпоручника Војске Србије данас у Београду.
 

Email