Вести
12.02.2009

Свечани пријем поводом Дана Војске Србије


Свечаном пријему поводом 15. фебруара – Дана Војске Србије, који су у Дому гарде у Топчидеру приредили министар одбране Драган Шутановац и заступник начелника Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић, присуствовали су председник Републике Србије Борис Тадић, председница Народне скупштине Славица Ђукић-Дејановић, премијер Мирко Цветковић, чланови Владе, представници Министарства одбране и Војске Србије, војнодипломатског кора, верских заједница, јавног и културног живота, организација и институција и други гости.

Честитајући Дан државности и Дан Војске Србије министар одбране Драган Шутановац је истакао да је година иза нас обележена великим безбедносним изазовима, али је систем одбране наставио са реформама.

„Настојаћемо да реформе убрзамо у наредним годинама и убеђени смо да оно што је зацртано у плану развоја можемо да испунимо и да постоји још низ ствари које можемо остварити преко плана“, истакао је Шутановац и најавио реформе војног школства, војног здравства, јачање система одбране, а пре свега Војске Србије.

Министар Шутановац је захвалио свима који су дошли на свечаност, „а то схватамо као подршку нашим реформским жељама и захватима“. Он је посебно захвалио представницима медија који прате систем одбране „јер као никад до сада имали смо адекватан третман, да не кажем подршку и ми ћемо се потрудити да наш систем буде и даље отворен за јавност јер мислимо да реформа може да се спроводи само ако има подршку јавности, уколико има подршку оних који плаћају Војску Србије, а то су грађани Србије“.

Поздрављајући званице заступник начелника Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић је рекао да је између два празника Војска Србије наставила са реформским променама у складу са условима који су створени.

- Тежиште у протеклом периоду било је на осавремењавању процеса обуке у нашим јединицама, техничкој модернизацији и делимичној професионализацији – рекао је генерал Милетић, нагласивши да је то пут изградње способности и интероперабилности.

Генерал Милетић је истакао да је присуство бројних угледних званица знак подршке напорима који се улажу у стварање савремене војске која ће бити у стању да се одупре свим изазовима безбедности.

- Истовремено, извршавањем свих постављених задатака континуирано пружамо поруку да смо спремни на сарадњу са свим армијама на очувању мира и безбедности у региону и шире – рекао је генерал-потпуковник Милоје Милетић на свечаном пријему поводом Дана Војске Србије.

 

Email