Вести
06.09.2011

Данска донација ваздухопловству


Амбасадорка Краљевине Данске у Србији Мете Кјуел Нилсен уручила је данас кључеве две нове авио-цистерне државном секретару Министарства одбране др Зорану Јефтићу, на свечаности уприличеној тим поводом на аеродрому Батајница. Догађају су присуствовали заменик комаданта Ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Срето Малиновић, комадант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Предраг Бандић и земаљске посаде авио-цистерни из Данске са колегама из 24. ваздухоловно-техничког батаљона који ће од данас у свом строју имати укупо шест модерних авио-цистерни из Данске. 

Државни секретар Јефтић захвалио се данској делегацији и амбасадорки Нилсен на другој донацији ове врсте:

- Са задовољством могу рећи да данашња донација представља наставак квалитетне и свестране сарадње наше две државе и војске. Након потписивања меморандума о билатералној војној сарадњи 2004. године Краљевина Данска донирала је преко три милиона евра Војсци Србије кроз помоћ разним програмима опремања и обуке превасходно ваздухопловству али и другим програмима Министарства Одбране као што је преобука вишка војног персонала. Захваљујем се њеној екселенцији на још једном гесту који ће значајно допринети квалитету оперативне оспособљености ВиПВО. 

Амбасодорка Нилсен обратила се строју данских и српских посада авио-цистерни и истакла да је обука у Данској прошла у најбољем реду и да су створена и нова пријатељства.

 

Email