Вести
07.10.2008

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ТРЕЋЕ БРИГАДЕ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ


Данас је у касарни “Књаз Михаило” у Нишу свечано обележен 7.октобар - Дан Треће бригаде Копнене војске. Свечаности су присуствовали помоћник министра одбране за људске ресурсе др Бојан Димитријевић, заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Александар Живковић, градоначелник Ниша Милош Симоновић, председници градских општина Ниша, представници органа локалне самоуправе из Прокупља, Куршумлије и Зајечара, команданти бригада Копнене војске, представници СПЦ, ОРВС, борачких удружења, радних организација и школа из Нишавског региона.

Честитајући празник припадницима Треће бригаде Копнене војске генерал-мајор Александар Живковић нагласио је да су они својим активностима у изградњи борбене гостовости дали велики допринос укупним оперативним способностима Копнене војске и изразио уверење да ће и у будућности наставити са професионалним и ефикасним радом. Командант Треће бригаде пуковник Чедомир Бранковић рекао је да су пред том јединицом нова искушења и изазови у извршавању бројних и по садржају различитих задатака, посебно из области обуке, која се организује и изводи по новим стандардима.

Свечаност је настављена акцијом „Отворени дан“. Свим заинтересованим грађанима, међу којима је било највише ученика основних и средњих школа, на тактичко-техничком збору припадници Треће бригаде приказали су средства борбене технике и наоружања. Посетиоци су са великим занимањем пропратили садржаје борбене обуке попут поседања положаја минобацачем 82 мм, употребе ватрогасног возила, разминирања минског поља и рада послуге самоходне хаубице 122 мм, ЛСРВ 128 мм, радара “Жирафа”, тенка М-84 и БВП М-80.

У склопу акције, помоћник министра одбране за људске ресурсе др Бојан Димитријевић отворио је Спомен собу Треће бригаде Копнене војске.

Email