Вести
20.05.2010

ГЕНЕРАЛ-ПОТПУКОВНИК МИЛОЈЕ МИЛЕТИЋ НА САСТАНКУ НАЧЕЛНИКА ГЕНЕРАЛШТАБОВА АМЕРИЧКО-ЈАДРАНСКЕ ПОВЕЉЕ У САРАЈЕВУ


Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Милоје Милетић, учествује на дванаестом састанку начелника генералштабова оружаних снага држава чланица Америчко-Јадранске повеље у Сарајеву, у својству посматрача.

Тема овогодишњег скупа је сагледавање користи од механизама програма Партнерства за мир за развој оперативних способности оружаних снага, са тежиштем на поступању са вишковима муниције.

Земље чланице ове регионалне иницијативе су Албанија, Хрватска, Македонија, Босна и Херцеговина и Црна Гора, док Србија има статус посматрача. Скупу  ће присуствовати и командант Команде здружених снага НАТО у Напуљу, заменик команданта Европске команде ОС САД и начелник Генералштаба ОС Словеније.

Након састанка, генерал-потпуковник Милетић имаће билатералне сусрете са командантом Команде здружених снага НАТО у Напуљу, адмиралом Марком Фицџералдом и са замеником команданта Европске команде ОС САД генерал-потпуковником Џоном Гарднером, као и са начелником Генералштаба ОС Словеније Алојзом Штајнером.

 
Email