Вести
05.03.2012

Примопредаја дужности команданта Команде за обуку


У присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Љубише Диковића данас је у касарни „Топчидер“ одржана свечана примопредаја дужности команданта Команде за обуку. Уместо досадашњег команданта генерал-мајора мр Горана Радовановића, на ту дужност постављен је бригадни генерал Душан Стојановић, који је до данас обављао дужност команданта Друге бригаде Копнене војске.

Примопредаја дужности команданта Команде за обукуУ свом говору генерал Диковић похвалио је Команду за обуку као добро организован састав који иде добрим путем ка остварењу свих својих циљева.

- Ништа у нашем систему не може да се уради без добре обуке и све што смо урадили до сада захтевало је обуку за одређену врсту посла. Овим желим да скренем пажњу на значај обуке у војсци у условима у којима ми јесмо сада, дакле обуку свих наших састава, Копнене војске, Ваздухопловства, Гарде и осталих. Мислим да сте обавили добар избор и постављења људи на формацијске дужности,  рекао је генерал Диковић.

Говорећи о генералу Радовановићу, начелник Генералштаба истакао је да је то официр који је 1984. године започео војну каријеру и сада одлази на место заменика команданта Здруженe оперативне команде, изузетно значајну дужност у нашем систему.

Генерал Стојановић такође има богату војну каријеру, истакао је генерал Диковић. Откако је дошао у Краљево 2008. године он и његова бригада су имали много посла. Захваљујући свему што је Друга бригада постигла Војска Србије добила је многа признања.

- Генералу Радовановићу желим да захвалим за оно што је урадио у Команди за обуку и да му пожелим срећу на новој дужности, а генералу Стојановићу поручујем да треба наставити даље стрпљиво и сталожено, дефинисати оно што се може у овим условима, јер Команда за обуку има добар потенцијал који део по део треба унапређивати. Имате апсолутну подршку командовања, мене и мојих сарадника, а све у циљу јачања способности Команде за обуку и њене основне функције, навео је генерал Диковић.

Поводом постављења на нове дужности присутнима су се обратили и генерал-мајор Горан Радовановић и бригадни генерал Душан Стојановић.

Email