Вести | Цивилно-војна сарадња
09.04.2015

Војни лекари Друге бригаде Копнене војске у селу Јагоштица


Припадници Друге бригаде Копнене војске јуче су спровели акцију „Војни лекар на селу”, у селу Јагоштица у општини Бајина Башта.

У оквиру ове акције војни лекар и медицински техничар из 22. пешадијског батаљона пружили су становницима села медицинску помоћ у виду општег медицинског прегледа, извршили прегледе ЕКГ апаратом и поделили неопходне лекове.

У привременој амбуланти, згради некадашње основне школе, укупно је прегледано 35 пацијената, од којих је за 3 пацијента извршено снимање ЕКГ апаратом, а 4 теже болесна пацијента, који нису били у могућности да дођу у привремену амбуланту прегледани су у својим кућама.

У акцију су били укључени и активисти Црвеног крста из Бајине Баште, који су овом приликом мештанима делили пакете са основним животним намирницама.

Представници општине Бајина Башта и месне заједнице Јагоштица изразили су велику захвалност Другој бригади Копнене војске и Војсци Србије, зато што су припадници ове јединице у последњих пет година били уз становништво општине Бајина Башта и активно учествовали у пружању помоћи током елементарних непогода, као и због тога што су извели више акција „Војни лекар на селу”.

- Мештани Јагоштице не крију задовољство што су са њима данас били војни лекари, као и то да имају велико поверење и поштовање према Војсци Србије - рекао је референт Групе за цивилно - војну сарадњу Команде Друге бригаде Копнене  војске капетан Александар Кошанин.

 
Email