Вести
13.09.2011

Пријем поводом Дана војне полиције


У Великој ратној сали Старог генералштаба данас је oрганизован пријем поводом 14. септембра – Дана војне полиције.

Свечаности су присуствовали државни секретари Игор Јовичић и Александар Мишчевић и представници организацијских целина Министарстава одбране, као и старешине Генералштаба, команди, јединица и установа Војске Србије, те истакнути бивши припадници и пријатељи војне полиције.

Поздрављајући госте, начелник Управе војне полиције Генералштаба Војске Србије пуковник Дејан Јанковић истакао је да јачање састава војне полиције доприноси превенцији и смањењу криминалитета у Министарству одбране и Војсци Србије. Такође је навео да су унапређење безбедносне заштите војних лица, објеката и активности, очување војног реда и дисциплине, као и побољшање обучености наше противтерористичке јединице приорити у години пред нама.

- Припадност саставу војне полиције за све нас јесте изузетна част и обавеза, не само према народу и држави већ и свим некдашњим припадницима који су уткали свој рад и труд у обликовање угледа ове институције на коју смо поносни. У претходном периоду прилагођавали смо приоритете рада процесу реформи система одбране, тежећи да створимо ефикасну, добро опремљену, врхунски обучену и у друштву препознатљиву војну полицију – рекао је пуковник Јанковић.

Војна полиција обележава 14. септембар као сећање на дан када су наредбом књаза Милана Обреновића 1876. године формирана полицијска одељења у тадашњој српској војсци.

Погледајте фотогалерију!

Email