Вести
24.05.2012

Предавање полазницима Краљевског колеџа студија одбране


Командант Копнене војске генерал-мајор Милан Мојсиловић одржао је јуче у врањској касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ предавање полазницима Краљевског колеџа студија одбране из Лондона. Генерал Мојсиловић упознао је 16 полазника Краљевског колеџа, из 11 земаља, са зоном одговорности, организацијом, структуром и задацима Копнене војске.

Предавање полазницима Краљевског колеџа студија одбранеПредавању је присуствовао и вођа студијског путовања колеџа кроз Балкан генерал-мајор у пензији Себастијан Робертс.

Полазници Краљевског колеџа студија одбране из Лондона боравили су у Републици Србији од 17. до 23. маја и за то време одржали су више важних састанака у министарствима спољних и унутрашњих послова, док их је у Патријаршији Српске православне цркве примио патријарх српски господин Иринеј. Посебно занимање полазници колеџа показали су за састанак са државном секретарком за политику одбране Тањом Мишчевић и сусрет са официрима Војске Србије који су похађали Краљевски колеџ у Лондону. Током боравка у Србији полазници су обишли и фабрику „Застава оружје“ у Крагујевцу, индустријске објекте широм земље и културно-историјске и туристичке знаменитости, попут Сремских Карловаца, манастира на Фрушкој гори и Копаоника.

Балканска тура полазника Краљевског колеџа студија одбране из Лондона обухвата посете Босни и Херцеговини, Србији, Македонији и Грчкој. Циљ посета је да полазници, преко сусрета са релевантним представницима тих земаља, стекну стварну слику о безбедносним и политичко-економским аспектима ситуације у региону и на основу тога припреме завршне радове.

Email