Вести | Спорт у Војсци
23.09.2014

Футсал репрезентација Министарства одбране и Војске Србије на 6. CISM футсал купу


Футсал репрезентација Министарства одбране и Војске Србије, учествује на 6. CISM FUTSAL CUP FOR PEASE, који се одржава у Сарајеву од 21. до 26. септембра. На турниру учествује шест репрезентација земаља бивше Југославије.

Наша репрезентација наступа у првој фази такмичења, у групи број 2, у којој се налазе екипе оружаних снага Македоније и Црне Горе. Утакмице групне фазе турнира наша екипа игра 23. септембра, против екипе Македоније, а у поподневним сатима следи одлучујући меч са Црном Гором.

У групи број 1 налазе се репрезeнтације oружаних снага Словеније, БиХ и Хрватске.

Две полуфиналне утакмице турнира одигравају се 24. септембра, у којем се састају по две првопласиране репрезентације из групе 1 и групе 2. Победници полуфиналних утакмица играју за прво место, док ће поражени играти за треће место.

Овогодишњим издањем турнира завршава се први круг организације турнира у којима учествује свих шест земаља бивше Југославије. Иницијативу за организацију турнира овакве врсте покренула је Делегација Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM). Иницијативу је подржао Међународни савет за војне спортове и ФИФА. Пројекат организације турнира номинован је 2009. године за награду из програма Спорт и мир под покровитељством принца Алберта Другог од Монака. Србија је била домаћин турнира 2009. године.
Email