Вести
13.11.2009

ЧЕСТИТКЕ ПОВОДОМ ДАНА КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ


Поводом 16. новембра - Дана Копнене војске, припадницима најбројнијег вида Војске Србије честитке су упутили:

 

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ  

Свим припадницима Копнене војске честитам 16. новембар – Дан вида.  

Као припадници најбројнијег вида Војске Србије, настављајући традицију дугу 95 година, потврђујете традиционалне вредности наше националне историје и Војске Србије, обједињујући их са савременим и новонасталим, како на државном тако и на војном нивоу.  

У протеклом периоду сте пружили пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилизације у региону, што умногоме доприноси пуном укључењу наше државе у европске и евроатланске интеграције. Сигуран сам да ћете развијати оперативну способност свога вида, да ћете наставити започете реформе, допринети даљој реорганизацији Војске и бити значајан факор у савременој војној организацији по међународним стандардима и критеријумима. Јединице Копнене војске реализују постављене задатке и постижу добре резултате у обуци и оспособљавању припадника свога вида и других субјеката одбране и безбедности земље. Показали сте добру вољу и испољили спремност да искористите објективне могућности у модернизацији и осавремењивању јединица и установа Копнене војске.  

Уверен сам да ћете и убудуће професионално извршавати постављене задатке и испуњавати обавезе које вам предстоје. Честитам вам празник, уз жељу да и даље будете активан чинилац како у процесу реорганизације Војске, тако и нових безбедносних токова у земљи и региону.

 

МИНИСТАР ОДБРАНЕ  

Поводом 16. новембра – Дана Копнене војске, свим припадницима вида упућујем срдачне честитке.  

Значајним резултатима, које сте постигли у изградњи оперативне способности, унапређењу функционалне организације и професионализацији створени су потребни предуслови за ефикасно ангажовање јединица Копнене војске у мисијама и задацима Војске Србије.  

Одговорним и професионалним извршавањем задатака на југу Србије и унапређивањем сарадње са локалним структурама и осталим снагама безбедности допринели сте очувању стабилности на овом делу наше територије и подизању угледа Војске код грађана.  

Уверен сам да ће усељење дела ваших јединица у новоизграђену Базу ,,Југ'' и резултати које, и поред економских тешкоћа, остварујемо на побољшању животног стандарда, модернизацији и опремању новим борбеним средствима бити додатни мотив да у наредном периоду још квалитетније извршавате све задатке и будете поуздан чинилац супротстављања изазовима и претњама безбедности наше земље.  

Честитајући вам празник, желим вам успехе у раду и извршавању задатака.    

 

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ  

Припадницима Копнене војске, поводом 16. новембра – Дана вида, упућујем срдачне честитке.  

Упркос сложеним условима у којима радите, постигли сте значајне резултате у изградњи оперативне способности и постали значајан чинилац у стварању савремене и модерне Војске Србије. Професионалним извршавањем задатака на обезбеђењу административне линије са Косовом и Метохијом потврђујете да сте значајан чинилац супротстављању изазовима и претњама безбедности наше земље. Извршавајући наменске задатке доприносите афирмацији како вида, тако и Војске Србије у целини.  

Уз жељу да и у наредном периоду успешно реализујете постављене задатке, честитам вам празник.

Email