Вести
01.07.2011

Обележена 95. годишњица Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“


Ваздухопловни завод „Мома Станојловић“ данас је обележио свој дан и 95. годишњицу постојања. Свечаности су присуствовали представници Министарства одбране, Генералштаба Војске Србије, јединица Ваздухопловства и ПВО, ремонтних завода, одбрамбене индустрије Србије и Директората цивилног ваздухопловства.

Директор завода пуковник Деспот Јанковић рекао је да својим кадровским потенцијалима, традицијом и великим искуством, Завод може и мора правовремено и квалитетно да одговори свим захтевима Војске Србије за ремонтом.

- Данас је Завод првенствено намењен за задовољавање потреба система одбране у области генералног ремонта ваздухоплова и ваздухопловних средстава који се налазе у наоружању Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, рекао је пуковник Јанковић. Он је додао да су планови развоја Завода усмерени ка потпуном организационом, кадровском, техничком и технолошком опремању за рационално, ефикасно и ефективно пословање и располагање повереним финансијским и материјалним средствима.

Он је нагласио да је Завод све време постојања поуздани ослонац Војске Србије по питању своје основне намене и да је својим квалитетом рада дао значајан допринос у изградњи оперативних способности Војске Србије у целини.

Заменик директора Директората цивилног ваздухопловства Горан Јовичић уручио је Ваздухопловном заводу „Мома Станојловић“ сертификат за одржавање ваздухоплова по цивилним стандардима у земљи и иностранству.

Email