Вести
29.04.2011

Наступ Репрезентативног оркестра и егзерцир Гарде у Ћуприји


Поводом прославе Дана општине Ћуприја, данас су у том граду, у присуству више стотина грађана, припадници Гарде Војске Србије извели егзерцир – стројеве радње са оружјем, а Репрезентативни оркестар Гарде наступио је извођењем традиционалних маршева и корачница.

Грађани Ћуприје су громким аплаузом поздравили наступ Репрезентативног оркестра и егзерцир Гарде и изразили радост што су припадници Војске на тај начин увеличали прославу Дана града.

Репрезентативни оркестар Гарде је наступио под диригентском палицом поручника Александра Ђурова, а гардисти под командом капетана Мирка Митрића.

Наступу у центру града присуствовали су представници локалне самоуправе, командант гарнизонског места Ћуприја, потпуковник Ванчо Атанасов, гости из града побратима Градишке из Републике Српске и многобројни мештани, ученици и деца.

„ Одушевљена сам овим што смо видели – рекла је предеседница СО Ћуприја Ксенија Милошевић - поготово што Војска има дугу традицију у нашем граду и заиста волимо када видимо војнике. Захваљујем се Министарству одбране и Војсци Србије зато што су нам омогућили леп догађај и надам се да ћемо сарадњу наставити“.

Председник Организационог одбора прославе Дана општине Ћуприје Славко Цветковић је честитао гардистима на знању и умећу и подвукао да се војска представила у правом светлу.

 

Email