Вести
23.11.2012

Припремна и школска гађања наоружањем оклопних јединица


У оквиру стационарног логоровања, старешине, професионални војници и војници на служењу војног рока, чете за обуку специјалности оклопних јединица, Центра за обуку КоВ, јуче су на аутоматизованом стрелишту „Орешац“ извршили припремна гађања тенком М – 84 и борбеним возилом пешадије БВП М – 80.

Војници су имали прилику да се практично опробају као нишанџије тенка, оператори – нишанџије и стрелци на борбеном возилу пешадије.

Логоровање се од 21. до 24. новембра реализује у завршном делу индивидуалне специјалистичке обуке, чије је тежиште на припремном и школском гађању. 

Оцењујући ово гађање, мајор Владислав Ђорђевић командант батаљона за обуку у Центру за обуку КоВ, потврдио је да је оно организовано по упутству и програму за ову активност и да су све мере безбедности и заштите на раду у потпуности спроведене.

– Сви учесници су остварили врло добре и одличне резултате, уз добре коректуре и пренос ватре с једног циља на други, што су веома добри параметри за припремна гађања.

Потпуковник Горан Јовановић из Одељења за обуку Команде за обуку, који је данашњој активности присуствовао у својству контролора припреме, организације и начина извршења гађања, истакао је да је ова планска активност организована у складу са упутством и програмима гађања.

– Моје је задовољство тим веће што се у тенковима и борбеним возилима пешадије налазе војници на добровољном служењу војног рока, који постижу врло добре и одличне резултате, али је најважније да све радње и поступке извршавају максимално безбедно уз све мере заштите, чиме сам посебно задовољан - истакао је потпуковник Јовановић и најавио да ће после дневних, у току дана бити извршена и ноћна гађања, а да за десетак дана, војнике на добровољном служењу, очекује и евалуација друге фазе индивидуалне специјалистичке обуке, у чије резултате не сумња

Email