Вести
22.11.2011

Артиљерци на „Пасуљанским ливадама“


Војници на добровољном служењу војног рока у Центру за обуку Копнене војске, у батерији за обуку специјалности артиљеријe, реализовали су данас на интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ непосредна и посредна вежбовна и испитна гађања, оруђима на којима су се обучавали током месец и по дана стручно-специјалистичке обуке . Гађањима на „Пасуљанским ливадама“ присуствовао је командант Центра за обуку Копнене војске пуковник мр Миливоје Пајовић.

Војници су прво увежбавали рад послуге хаубице 122 милиметара и гађали из овог оруђа са уметнутом цеви. Према речима пуковника Пајовића, војници су током вежбовних и испитних гађања показали задовољавајуће резултате.

„Војници су упркос релативно кратком периоду обуке веома сигурни у радњама и поступцима који артиљеријски посао захтева, а то су пре свега прецизност, нешто математике и способност да се благовремено реагује на команду старешине. Значајна је и врло активна улога инструктора, командира вода што је, такође, императив обуке – да сви буду укључени у процес обуке. На тај начин можемо усавршавамо обуку, и да након времена проведеног  у нашем специјалистичком центру, Копненој војсци упутимо војнике обучене за дужности у артиљерији“, истакао је пуковник Пајовић.

Осим вежбовних и испитних гађања хаубицом 122 милиметара, војници су извели  бојно гађање самоходном хаубицом 122 милиметара.

 

Email