Вести
23.05.2012

Састанак међународне групе за пројекат „Регионални центар АБХО“


Састанак међународне групе за пројекат „Регионални центар АБХО“У Центру за усавршавање кадрова атомско-биолошко-хемијске одбране (ЦУК АБХО) у Крушевцу данас је одржан пети састанак међународне експертске радне групе АБХО за имплементацију пројекта „Регионални центар АБХО“. У раду ове групе учествовали су представници Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.

Састанком је председавао командант ЦУК АБХО пуковник мр Слободан Савић, а поред представника земаља региона састанку су присуствовали представници Кабинета начелника Генералштаба Војске Србије, Управе за међународну војну сарадњу Министарства одбране, Војне академије, Команде за обуку и Центра за усавршавање кадрова АБХО.

Чланови међународне експертске радне групе АБХО разматрали су степен реализације задатака на имплементацији пројекта Регионални центар АБХО, дефинисали су и усагласили потребе земаља региона за 2013. годину, детаље у вези са покретањем стручног часописа „Регионални билтен АБХО“ и остала значајна питања у вези са даљим развојем Регионалног центра АБХО.

Email