Вести
05.04.2012

Посета чешке делегације Чети за обуку санитетске службе


Посета чешке делегације Чети за обуку санитетске службеРади сагледавања концепта организације и планирања логистичке подршке Чешке Армије  и упознавања са организацијом, радом и могућностима ангажовања Србије у Мултинационалном логистичком центру (MLCC), стручни тим Чешке Републике, на челу са директором MLCC пуковником Мирославом Пеликаном, обишао је јуче Чету за обуку санитетске службе.

Потпуковник Милан Терзић, заступник команданта Центра за обуку логистике, у чијем саставу је Чета за обуку санитетске службе, упознао је госте из Чешке са организацијом и могућностима Чете. Потпуковник Терзић посебно је истакао да се обука кадра санитетске службе реализује по међународно признатим стандардима, а потврда за то су досад реализовани међународни курсеви.

У наставку посете присутни су имали прилику да се увере у стручност кадра и висок ниво опремљености кабинета којим Чета располаже. На крају посете припадници Чете за обуку санитеске службе извели су показну вежбу „Збрињавање повређених и оболелих“.

Email