Вести | Цивилно-војна сарадња
30.05.2015

Акција „Отворени дан“ у Сремској Митровици


Око две хиљаде посетилаца боравило је данас у посети тенкистима и артиљерцима Прве бригаде Копнене Војске у касарни „Бошко Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици.Акција „Отворени дан“, која је у овој касарни организована по четврти пут, изазвала је велико интересовање грађана Сремске Митровице и околних Лаћарка, Манђелоса, Дивоша, Чалме, Кузмина, Мартинаца, Шашинаца и других места.

Поред традиционалног тактичко-техничког збора, приказа тактичке оспособљености и уприличене вожње борбеним возилом пешадије приказане су и борилачке вештине припадника извиђачких јединица, службени пси и разне врсте средстава и опреме.

Градске структуре су такође врло активно учествовали у организацији акције па је у сарадњи са Црвеним крстом организована акција добровољног давања крви којој се одазвало тридесетак давалаца, приказан је културно-уметнички програм у сарадњи са градским позориштем и Центром за културу Сирмиумарт као и изложба аутентичних фотографија из Великог рата. Пажњу присутних привукла је и пријатељска фудбалска утакмица војника из сремскомитровачког гарнизона и представника локалних институција.— За ову акцију сазнала сам преко друштвених мрежа, није ми било тешко да допутујем из Београда, први пут сам у некој касарни и могу да кажем да је осећај јединствен и непоновљив – истиче Данијела Јекић и обећава да ће поново доћи.

Акцију је обишао заменик градоначелника Сремске Митровице Томислав Јанковић са сарадницима и био је видно задовољан заједничким ангажовањем на организацији ове сада већ традиционалне акције.

— Нама војницима најбољи показатељ успешно извршеног задатка и највећа награда су осмеси и радост на лицима најмлађих и израз поштовања и поверења на лицима одраслих — рекао је на крају акције командант гарнизона потпуковник Слободан Станковић.

Email