Вести
27.11.2012

Пријем мировњака из Прве бригаде


Командант  Прве бригаде бригадни генерал Ђокица Петровић примио је данас у новосадском Дому Војске припаднике пешадијског вода из Прве бригаде који су, од 22. марта до 26. септембра, били ангажовани у саставу мађарско-словачког контигента у мултинационалној операцији Уједињених нација на Кипру (UNFICYP).

Пријем мировњака из Прве бригадеТоком извршења задатка вод је био распоређен на територији која се протеже северним и јужним делом Кипра, на три локације, у кампу „Генерал Стефанек“ у Фамагусти, Патролној бази и Осматрачкој позицији код села Пила.

Сви припадници вода похваљивани су и одликовани више пута током ангажовања, а  одато им је и признање као најобученијим, најдисциплинованијим и најпрофесионалнијим припадницима контигента.

Честитајући им на успешно извршеном задатку, генерал Петровић је рекао да је припрема јединице за одлазак у мултинационалну операцију представљала велики изазов за Команду бригаде, али је истакао да су индивидуална и колективна обученост и залагање сваког појединца омогућили да на достојан начин представе Прву бригаду, Војску Србије и Републику Србију, током њиховог ангажовања у мултинационалној операцији Уједињених нација на Кипру.

Email