Вести
03.01.2011

Начелник Генералштаба Војске Србије у обиласку јединица у Копненој зони безбедности


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Љубише Диковића и команданта Треће бригаде Копнене војске пуковника Чедомира Бранковића, обишао је данас базу „Врапце“ у Копненој зони безбедности.

Циљ обиласка било је сагледавање стања на базама у којима су припадници Војске Србије дочекали Нову годину извршавајући задатке на административној линији према Косову и Метохији. Честитајући Нову годину припадницима Треће бригаде КоВ на бази „Врапце“, начелник Генералштаба Војске Србије им је пожелео да у наредној години не буде инцидената на административној линији.

Генерал Милетић је оцењујући стање у целокупној Копненој зони безбедности изјавио да је ситуација релативно стабилна.

„Имамо стање које је мирно, нема ексцесних ситуација, али и даље имамо одређену дозу неповерења код дела становништва, услед наслеђа из неких претходних периода, где се до сада у више наврата показало да и најмањи инцидент у Копненој зони безбедности може изазвати велику нестабилност у читавој зони дуж административне линије према Косову и Метохији“ – рекао је начелник Генералштаба Војске Србије.

Током обиласка базе „Врапце“ начелник Генералштаба посебно се интересовао за статусна питања припадника јединице у чијем су саставу искључиво  професионални војници и старешине.

,,Радује ме што сам у разговору са професионалним војницима од њих чуо да су задовољни што су у јединицама Војске Србије, и да немају сумње да су се определили за прави позив“ - истакао је генерал Милетић.

За примерно извршавање задатака на бази „Врапце“ генерал Милетић је наградио старијег водника Горана Стојицева и десетара Дејана Миљковића.

 
Email