Вести
09.05.2012

Почео курс цивилно-војне сарадње


Почео курс цивилно-војне сарадњеУ организацији Одељења за цивилно-војну сарадњу Генералштаба Војске Србије и уз помоћ Центра за усавршавање кадрова атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО), Команде за развој Расинске бригаде и 246. батаљона АБХО, данас је у Крушевцу почео други Основни штабни курс у области цивилно-војне сарадње.

Курс похађа 20 официра и један војни службеник. Циљ курса је да се полазници, поред стицања основних знања о цивилно-војној сарадњи, обуче и за рад у процесу оперативног планирања и рада команде на доношењу војне одлуке, по садржајима цивилно-војне сарадње.

Наставу на курсу изводе старешине Одељења за цивилно-војну сарадњу, инструктори оружаних снага Републике Италије из Мултинационалног центра ЦВС у Мота ди Ливенци и преставници одабраних цивилних организација из Србије.

Током једнонедељног курса полазници ће се упознати са теоријским одређењима цивилно-војне сарадње код нас и у свету, организацијом и активностима одабраних цивилних организација, основама преговарања, искуствима из мултинационалних операција и оспособиће се за учешће у процесу оперативног планирања по питањима цивилно-војне сарадње.

Email