Вести
22.05.2011

„Отворени дан“ у 204. ваздухопловној бригади


На војном аеродрому Батајница, дому 204. ваздухопловне бригаде, јуче је одржана традиционална акција „Отворени дан“ посвећена породицама припадника Бригаде, малишанима из основних школа као и свим љубитељима војног ваздухопловства и војне технике.

Посетиоци су били у прилици да на батајничкој стајанци изблиза виде тактичко-технички збор ваздухоплова, наоружања и опреме који се налазе у саставу Бригаде. Након обиласка и фотографисања у кабинама изложених авиона, уз љубазне инструкције пилота, више од хиљаду посетилаца имало је прилику да види атрактиван и узбудљив синхронизовани летачки програм који су војни летачи извели авионима МиГ-21, МиГ-29, Супергалеб Г-4 и хеликоптерима Газела и Ми-8.

Најдужи пут до Батајнице прешли су посебни гости 204. ваздухопловне бригаде, деца с Косова и Метохије која се налазе у вишедневној посети Београду. Њих су у обилазак изложених ваздухоплова повели певачица Наташа Беквалац, прва девојка пилот млазног авиона у Србији Сандра Радовановић и разводник Кристина Чизмар, шампионка овогодишњег Спортског првенства ВиПВО. Гости бригаде данас су били и кадети Средње војне школе из Милана као и ученици основних школа из Нове Пазове, Инђије и Батајнице.

Командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Предраг Бандић није крио задовољство данашњим „Отвореним даном“ истакавши да је циљ данашње манифестације постигнут.

- Дали смо све од себе да деци из околних места, нашим најмлађим комшијама, прикажемо технику и ваздухоплове којима Бригада располаже. Број посетилаца данас још једном потврђује да наш народ воли авијатичаре и ваздухопловство. Заиста нам је драго што смо имали оволико гостију и пружили им прилику да се упознају и с нашим најмлађим пилотима - кадетима Војне Академије, девојкама нашим будућим колегама. Надам се да смо успели да им на тај начин дамо мотивацију да једног дана стану заједно с нама у строј и полете као чувари неба Србије.

 

 

Email