Вести
19.11.2010

Семинар о цивилно-војној сарадњи


У Центру за мировне операције данас је завршен „Регионални курс о цивилно-војним односима и цивилно-војној сарадњи“. Курс који је трајао пет дана организован је у сарадњи  Одељења за цивилно-војну сарадњу (Ј-9) Генералштаба Војске Србије, Министарства одбране Канаде и Министрства одбране Краљевине Холандије.

 

Свечаном затварању курса присуствовали су државни секретар МО др Зоран Јефтић, начелник Управе за обуку и доктрину ГШ ВС генерал-мајор Петар Ћорнаков, начелник Одељења за цивилно-војну сарадњу ГШ ВС пуковник Звонимир Пешић, директор курса Брент Бердсли и дипломатски представници Канаде и Краљевине Холандије.

 

Курс представља наставак сарадње са Канадом и Холандијом у области цивилно-војне сарадње. Циљ семинара био је да се приказом цивилно-војних односа у свету објасни место и улога цивилно-војне сарадње и њен утицај у реализацији активности у мировним операцијама.

 

Семинар похађају официри и цивилни службеници запослени у владиним и другим институцијама држава које спонзорише канадски Програм за сарадњу у војној обуци. Осим њих семинару су присуствовали и припадници Министарства одбране, Војске Србије, Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Министарства спољних послова, Факултета безбедности и Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Београдског центра за безбедносну политику и Црвеног крста Србије.

 
Email