Вести
18.03.2010

Командант Копнене војске примио у посету заменика начелника Одбране Бугарске Армије


Данас је у Нишу командант Копнене војске, генерал-потпуковник Љубиша Диковић примио у посету вицеадмирала Минка Кавалџиева, заменика начелника Одбране  Бугарске Армије.

Делегација Бугарске армије која борави у вишедневној посети Војсци Србије посетила је  Команду Копнене војске и 3. бригаду Копнене војске.

Током боравка у Команди Копнене војске гости су упознати са организацијом и размештајем команди и јединица, као и најзначајнијим задацима које извршава Копнена војска. Генерал Диковић упознао је вицеадмирала Кавалџиева са задацима који су пред Копнену војску постављени у процесу достизања циљева програма „Партнерство за мир“.

Генерал Диковић је посебно истакао да су односи двеју војски значајно унапређени кроз заједничке вежбе, као што су „Дунавска стража 2008“ и „Балканска стража 2009“. Размена искустава и заједничка обука допринеле су  јачању поверења и побољшању безбедности у региону.

Током боравка у 3. бригади Копнене војске делегација Бугарске Армије је посетила спомен собу бригаде. Командант бригаде, пуковник Чедомир Бранковић, упознао је госте са историјатом јединице као и начином извршења задатака у Копненој зони безбедности и обуком јединица декларисаних за другу мисију Војске. Посета делегације Бугарске армије завршава се сутра посетом јединицама ВиПВО, које базирају на аеродрому Ниш.      

Email