Вести | Спорт у Војсци
29.06.2008

ЗАТВОРЕНО СПОРТСКО ПРВЕНСТВО ВОЈСКЕ СРБИЈE


Данас је у нишкој касарни “Књаз Михаило” начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Здравко Понош затворио Спортско првенство Војске Србије. Честитајући свим учесницима на фер и спортском надметању генерал Понош је одао признање најбољима, а осталима пожелео више успеха на наредном спортском првенству Војске Србије, које ће се идуће године одржати у Сомбору.


На завршној свечаности проглашени су најбољи на Спортском првенству Војске Србије. У свеукупном пласману титулу победника и велики пехар освојила је екипа Копнене војске са 40 бодова, друго место припало је екипи Војне академије са 30,5 бодова, док је треће место заузела екипа Команде за обуку са освојена 24 бода.

У спортској грани одбојка тријумфовали су тимови Копнене војске, Војне академије и Команде за обуку, а на фудбалским теренима показали су се као најбољи фудбалери Копнене војске, Ваздухопловства и противваздухопловне одбране и Генералштаба ВС.

На атлетским борилиштима највише поена освојили су припадници Војне академије, Команде за обуку и Копнене војске, а у оријентирингу исказале су се екипе Војне академије, ГШ ВС и В и ПВО.

У традиционалној војничкој дисциплини војном вишебоју челна места припала су потпоручнику Младену Стаменковићу (Копнена војска), потпоручнику Драгану Мићићу (Копнена војска) и студенту Срђану Ђурићу (Војна академија).


У стрељаштву прво место заслужено је припало екипи Копнене војске, док су друго и треће место освојиле екипе Војне академије и Генералштаба Војске Србије.

Резултати џудоа нису се рачунали за коначан пласман, а у том спорту најбољи су били чланови екипа Војне академије, Копнене војске и ГШ ВС.

Треба нагласити да се победник није знао до последње дисциплине и да су тек последњи резултати у стрељаштву и оријентирингу одлучили свеукупног победника.

Посебно занимање посматрача привукле су припаднице женског пола које су се такмичиле у неколико дисциплина. За најбољу екипу у фер-плеју и спортском понашању проглашена је екипа ГШ ВС. Спортско првенство завршено је културно-уметничким програмом, док су државну заставу са јарбола спустили најбољи спортисти на Спортском првенству Војске Србије Драган Мићић и Младен Стаменковић.

 

Email